Derneğimizin gurur verici yeni etkinliği “Gölbaşı Oryantiring Şenlikleri”

 

 

“Gölbaşı Oryantiring Şenlikleri” her kesimden takdirler alarak tamamlandı. 

Derneğimiz girişimleri ile aylar öncesinden planlamaları yapılan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı ile 21 Mayıs arasında icra edilen şenliklere Gölbaşı Belediyesi, Türkiye Oryantiring Federasyonu, Gazi Üniversitesi, Ankara Oryantiring Spor Kulübü ve Anatolia-O Group desteklerini sundular.  

Müsabakalara İstanbul, Kastamonu, Kütahya, Bursa gibi illerden ve Ankara dan çok sayıda spor kulübü ile üniversite spor takımları ve ferdi sporcular olmak üzere 500’e yakın lisanslı yarışmacı katıldı. Ayrıca şenlikler kapsamında başlangıç eğitimlerini alan sakinlerimiz ve gençlerimizde yarışmalara katıldılar ve çeşitli kategorilerde madalya almaya hak kazandılar. 

3 gün boyunca devam eden şenliklerin ilk gününde Gölbaşı Belediyesi Atatürk Sahil Parkı ve Gazi Üniversitesi Merkez Kampüste, ikinci gününde Beynam Ormanında son gününde Park Eymir Konutlarında birçok kategoride müsabakalar yapıldı. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı Analig müsabakaları da etkinler kapsamında icra edildi. Şenlikler tüm müsabakalar için yapılan ödül töreni ile son buldu.  

Ödül töreninde konuşma yapan Türkiye Oryantiring Federasyonu başkanı Sayın Prof. Dr. Tekin Çolakoğlu yapılan etkinlikler için her kesimin çok olumlu değerlendirmelerde bulunulduğu, federasyon olarak bu etkinliklerin devamı için çalışmalara şimdiden başlanacağı, sürece katkı sunan tüm kurum ve kişilere tebrik ve teşekkürlerini bildirdi. Dernek başkanı Sayın Arif Goriça ise sporun birleştirici ve eğitici yönü ile sakinlerimiz ve gençlerimiz arasında yeni bir etkileşim aracı oluşturmayı hedeflediklerini bu hedefe de ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını beyan etti. Bunun yanında hem sporcu, hem spor kulübü hem de antrenör camiaları tarafından konut alanımızın ve sporcu potansiyelimizin bu branş için çok müsait görüldüğünü, bunun içinde bir sonraki oryantiring şenlikleri için çalışmalara hız kesmeden devam edileceğini bildirdi. Arif Goriça sürece katkıları için Gölbaşı Kaymakamı Sayın Erol Rüstemoğlu’na, Gölbaşı Belediye Başkanı Sayın Ramazan Şimşek’e Oryantiring Federasyonu Başkanı Sayın Tekin Çolakoğlu’na, Gazi Üniversitesine, kulüplere, sporculara ve diğer tüm paydaşlara ayrı ayrı teşekkür etti. 

 

21 Mayıs 2023